zondag 16 maart 2014

Misschien betekent het niets (voor U).


Misschien vindt U het niets bijzonders, maar toch gebeurt het.


Dit zijn beelden van Iconen uit Russische en Oekraïnse kloosters 
en kerken, die sinds korte tijd tranen wenen.

Waarschuwt God ons voor een gigantische ramp die zou kunnen beginnen in Rusland en Oekraïne? Het is niet uitgesloten. In Rusland en Oekraïne, zijn in sommige kloosters en kerken, tranen beginnen vloeien bij een aantal Iconen. In de orthodoxe traditie is een duidelijk teken van boven, dat is een oproep aan de mensen tot bekering en waarschuwen voor naderende moeilijke tijden. Iconen huilen o.a. in Rostov-on-Don, Odessa, Rivne, Novokuznetsk. Eerder vergelijkbaar fenomeen vonden plaats in Rusland en Oekraïne, vóór de Oktoberrevolutie in 1917 en bij de val van de tsaristische regime.

Waarom is de mensheid doof? Waarom denken wij dat we alles alleen kunnen oplossen. U die dit leest; ik was een kind tijdens de tweede wereldoorlog en kan mij nog veel herinneren. Maar de gruwel die sindsdien over de wereld waait, is alleen nog veel erger geworden. Het is teveel om op te sommen, maar wie zijn ogen open houdt ziet wat er gebeurt. De armen die steeds maar armen worden, de straatkinderen, overal in de wereld. De burgeroorlogen, de plunderingen, uitbuitingen, verkrachtingen als wapen, ook op kleine kinderen. De kindsoldaten. De handels in drugs, wapens, mensen. Het stelen van organen en de handel er van. Weerom zijn de zwaksten het slachoffer. De miljoenen abortussen per jaar, legaal, de euthanasiewet, die steeds maar uitbreidt. Het kwaad in al zijn vormen. Het heeft zijn tentakels in alle delen van de wereld. Niemand ontsnapt er aan. De ene heeft er al meer onder te lijden dan de andere, maar ieder krijgt vroeg of laat zijn deel. En weldra begint een nieuwe episode.  

Vanaf 2015 moeten alle borelingen verplicht een chip ingeplant krijgen. Waarom? Wie beslist dat? Alles gebeurt boven de hoofden van de gewone mensen en tegen hun wil. Maar zij moeten het ondergaan, of zij vallen uit de boot. In vele delen van de wereld worden christenen vervolgd, gemarteld, vermoord. Duivelse praktijken tieren welig, porno, bedwelmende muziek en dans, drugs, vrije seks. Ouders die daardoor ten einde raad zijn, maar ook ontwrichtte en gebroken gezinnen. De tijd dringt. 

Ik heb nog niet gesproken over de natuur, die door mensen kapot gemaakt wordt. De vervuilde zeeën en oceanen, de catastrofen, zoals Fukushima en dan de nucleaire, chemische, biologische  en andere vreselijke wapens, overal ter wereld opgeslagen. De mensheid kan maar één ding doen om hieruit te geraken en dat is zijn armen ten hemel heffen, knielen en God smeken om erbarmen. Alleen in en met God is redding mogelijk.

Ben ik een pessimist? Neen, want ik geloof en vertrouw dat God alles ten goede kan keren, maar daarvoor moeten wij ons tot Hem bekeren, bidden en vasten. 

Nu wenen de Iconen in Rusland en Oekraïne. Zijn zij een voorbode van de tranen die wij zullen wenen, overvloedig, tot God medelijden zal krijgen met zijn  schepselen. Het is nog niet te laat, maar veel tijd rest er niet meer. 

Toen Paus Franciscus aan de Kerk en de wereld vroeg om te bidden opdat de Amerikanen, Fransen en Engelsen, geen militaire actie zouden ondernemen tegen Syrië, hebben miljoenen mensen mee gebeden. De Hemel heeft dat gebed verhoord. Neen, het is nog geen vrede in Syrië, maar het had veel erger gekund. 

Door gebed en vasten kunnen oorlogen en rampen voorkomen worden. Dat is de belofte uit de Hemel, die ons bij monde van de Heilige Maagd werd en wordt gebracht, in La Salette, in Fatima, in Medjugorje, in Akita Japan en op vele andere plaatsen. Laat ons gehoor geven aan deze oproepen, vooral in deze veertigdagentijd. (vasten).

Ria

Ps. Akita, waar Maria verscheen aan een Japanse kloosterzuster ligt niet ver van Fukushima. Ook daar heeft Maria geweend.

1973



1 opmerking:

duvelse fotokes zei

Ben niet zo'n gelovige kan er begrip voor opbrengen !! Groetjes