maandag 14 april 2014

Uitnodiging


Mgr.Léonardkondigt‘GroteMaranatha-dag’aanvoorjuni

Op 29 juni zal er in de Basiliek van Koekelberg-Brussel een grote ‘Maranatha’-dag gehouden wor­den “ter verering van het Heilig Hart van Jezus”. Dat blijkt uit een pro­gramma dat de Bel­gis­che aarts­biss­chop via zijn sec­re­tari­aat heeft ver­spreid. Het twee­t­al­ige pro­gramma kent getu­igenis­sen, onder­richt­ing, een eucharistievier­ing en aan­bid­ding van het Heilig Sacra­ment en duurt van 14.30 tot 21 uur.
De vier­ing is een ver­volg op ‘Maranatha Con­ver­sion’, een ‘beweg­ing van gebed en hernieuwd geloof­sen­gage­ment met het oog op de genez­ing van het menselijk hart en van de men­sheid’, die Mgr. Léonard vorig jaar begon met een bezoek van de Franse priester Michel-Marie Zanotti-Sorkine aan dezelfde Basiliek van Koekel­berg. In augus­tus van dat jaar was er de Maranatha-bedevaart naar het Heilig Land met 600 mensen deel.
Op het pro­gramma van de dag van 29 juni van dit jaar staan, na een ver­welkom­ing door de aarts­biss­chop, onder­richtin­gen door Marc Leroy (in het Frans) en Pater Benno Hae­sel­don­ckx (in het Ned­er­lands), beide als priester ver­bon­den aan de Basiliek van Koekel­berg over de diepere beteke­nis van Chris­tus’ Hart en de manier waarop wij geroepen wor­den om dit con­creet te beleven.
Ver­vol­gens zijn er getu­igenis­sen van priester  Edouard  Marot  (voor­ma­lig prior van het Heilig­dom van Paray-le-Monial in Frankrijk en  van  mevrouw Ali­cia  Beau­vis­age over de  kracht  van  de  toewi­jd­ing  aan  het  Heilig  Hart van  Jezus  (in  het  Frans  met  Ned­er­landse ver­tal­ing op een scherm) en van pater Dirk Huys  over  het  beoe­fe­nen  van  de aan­bid­ding tot  het Heilig Hart (in het Ned­er­lands met Franse ver­tal­ing op een scherm).
Om 18.30 uur is er een twee­t­al­ige  eucharistievier­ing  met  hom­i­lie  door  Mgr. Léonard. Tij­dens  de  vier­ing wor­den  alle  deel­ne­mers  uitgen­odigd  om zich toe  te  wij­den  aan  het  Hart  van  Jezus,  en dit zowel per­soon­lijk als in naam van alle Bel­gis­che provin­cies die dan verte­gen­wo­ordigd zijn. Na d emis is er een uur aan­bid­ding van het Heilig Sacra­ment, afges­loten met een zegen­ing.
Met dank aan Rorate

Geen opmerkingen: