zaterdag 26 maart 2016

GOEDE week - DROEVE week.

Hadden ze speciaal deze dagen uitgekozen? Wie zal het zeggen. In ieder geval is de haat in hun hart bijna even groot als die van de mensen die riepen "aan het Kruis met Hem."

Deze terroristen hebben ook nu mensen aan het kruis genageld, niet alleen letterlijk, dat doen ze in het Midden-Oosten, maar hier hebben ze hele families getroffen. Die nooit meer hetzelfde zullen zijn. In de vertrekhal naast het levenloze lichaam van haar moeder een klein meisje, huilend om haar mama. Uit het verhakkelde voertuig in de metro wordt een klein meisje, helemaal verbrand, naar buiten gedragen. Ze huilt luid en klagend en roept "mama, mama". Maar mama kan niet meer antwoorden en papa die werd tot nu toe niet gevonden. DIT en veel meer schrijnende beelden zullen wij nooit meer vergeten.

Wat bezielt zo'n terroristen? Er zijn vele veronderstellingen, maar eigenlijk kennen zij alleen het juiste antwoord. Maar wat mij het meeste treft is dat sommigen nog niet luid genoeg en nog niet beslist genoeg, afstand nemen en deze terreurdaden veroordelen. Dat zij beschermd werden in hun milieu en onderdak kregen. 

Van de Kerk wordt verwacht en terecht dat zij pedofiele religieuzen aangeeft aan het gerecht en dat deze veroordeeld worden. Mag dan ook niet verwacht worden van een gemeenschap dat de schurken onder hen TIJDIG worden aangegeven, Voor ze hun gruwelijke daden kunnen stellen. Het is niet voldoende dat ze die achteraf veroordelen. Zij moeten een mentaliteit aanmeten om kwaad, kwaad te durven noemen. En meewerken om die rotte appels uit de maatschappij te verwijderen. 

Afstand nemen is goed, voorkomen veel beter. Als ik weet zou hebben van misbruik van kinderen, zelfs als het in eigen omgeving zou zijn mag ik niet zwijgen, anders ben ik medeplichtig.

Ik sta volledig achter alle vredes initiatieven die deze dagen genomen worden, manifestaties enz. Maar er moet elke dag aan gewerkt worden, om een wereld op te bouwen waar iedereen van goede wil aan meewerkt. Ongeacht cultuur of religie. 

De strijd nu is een duivelse strijd, en die kan slechts gewonnen worden door goodwill van velen, maar ook en mede door gebed. 

Zalig Pasen. 
Jezus heeft de dood overwonnen.



            Ria


  

Geen opmerkingen: