dinsdag 17 juni 2014

GEBED GEVRAAGD.




CHALDEEUWSE KERK ROEPT OP TOT DAG VAN VASTEN EN GEBED
BRUSSEL (KerkNet) Het Patriarchaat van Bagdad heeft Chaldeeuwse christenen wereldwijd opgeroepen om op woensdag 18 juni een dag van vasten en gebed te houden voor het herstel van de vrede en de veiligheid in Irak. "Vasten en gebed zijn in staat om de harten van mensen te veranderen en om hen aan te sporen tot dialoog en wederzijds respect", aldus de verklaring. 
De oproep is een initiatief van de Chaldeeuwse patriarch Louis Sako, die momenteel een bezoek brengt aan de Verenigde Staten. Met zijn oproep reageert hij op de machtsovername in Mosul en andere plaatsen in Irak door ISIS-strijders, die de voorbije dagen ook beelden over hun verschrikkelijke slachtpartijen in de wereld hebben gestuurd. 
De Chaldeeuwse kerkleiders zouden in principe van 24 tot 28 juni overleggen in Bagdad. Maar die synode wordt om veiligheidsredenen verschoven naar Ebril, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan. Ook de Chaldeeuwse bisschoppen van Kirkouk en Mosul zijn daar aanwezig. 
Laten wij met deze christenen mee bidden, want wat nu gebeurd in Irak is de hel, zeggen mensen die er verbleven. Ook journalisten. Onlangs nog zei paus Franciscus dat alle oorlogen door satan zijn geïnspireerd. Hij is alleen te verslagen door het gebed. Een wapen waar hij bijzonder bang voor is (ja, bang) dat is de Rozenkrans. Weet U nog wat een Rozenkrans is,? Zo ja bidt U mee? En morgen de 18e.een dag van vasten en gebed.

Jong geleerd, oud gedaan.
ria
 
 

 
 

Geen opmerkingen: