dinsdag 20 mei 2014

Gender ideologie?



http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5693-kerk-in-nood-in-duitsland-waarschuwt-tegen-genderideologie



In de aanloop naar de Europese verkiezingen waarschuwt Kerk in Nood in Duitsland met een gratis brochure tegen de genderideologie.
Ook tekent Kerk in Nood verzet aan tegen de daarbij horende politieke agenda van gender-mainstreaming: dat is het weghalen van alle traditionele man-vrouw patronen uit de samenleving.
Het Europarlement is een belangrijk gremium waarlangs deze ideologie zich probeert door te zetten, zoals recent bleek uit de recente rapporten van de genderideologes Estrela en Lunacek, beiden socialistische europarlementariƫrs. Het rapport van de laatste is ondanks massaal verzet onder de Europese bevolking door het Europarlement aangenomen.
'Kritisch onderzoeken'
"De genderideologie wordt door paus Franciscus zelfs als 'demonisch' aangeduid", zegt Karin Maria Fenbert, woordvoerster van Kerk in Nood. "Drie Europese bisschoppenconferenties hebben al voor deze ideologie gewaarschuwd. Ik beveel daarom alle mensen van goede wil aan het programma van de partijen die meedoen aan de Europese verkiezingen kritisch te onderzoeken op hun houding tegenover de genderideologie."
Opgedrongen identiteit
"Gender-mainstreaming beheerst momenteel verregaand de politiek agenda van de westelijke landen", zo maakt de brochure duidelijk. "Tegelijk weten veel burgers echter niet welke verstrekkende ideologische doelen zich achter woorden als 'gelijkstelling' en 'geslachtsgerechtigheid' verbergen. Het diepgaand verschillend gedrag en voelen van de geslachten is in de ogen van van de gender-ideologie niet aangeboren, maar slechts cultureel bepaald en aangeleerd." Het man- of vrouw-zijn zou een door de opvoeding opgedrongen identiteit zijn.
Belastinggeld
Hierbij negeert de genderideologie de wetenschap of spant die voor haar karretje: "Biologen kunnen bewijzen dat mannen en vrouwen op verschillende punten fundamenteel verschillen", aldus Kerk in Nood. "De weigering van gender-ideologen om de bevindingen van natuurwetenschappelijk geslachtsonderzoek te erkennen, maakt duidelijk dat het werkelijk om een ideologie gaat." Om deze er maatschappelijk door te krijgen worden nieuwe begrippen en betekenissen ingevoerd. Deze maatschappelijke indoctrinatie met behulp van belastinggeld wordt door Kerk in Nood afgekeurd. (Kirche in Not)
bron:  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5693-kerk-in-nood-in-duitsland-waarschuwt-tegen-genderideologie



Geen opmerkingen: